پیکاپ پاسپورت چیست؟

پیکاپ پاسپورت یکی از مراحل اخذ ویزا است که مختص کشورهایی است که در کشور مبدا سفارت‌خانه و یا کنسولگری ندارند. اگر شما برای گرفتن ویزای کشورهایی مانند امریکا، انگلیس یا کانادا اقدام کرده باشید حتما واژه پیکاپ پاسپورت به گوشتان خورده است. اما این واژه به چه معناست و شامل چه پروسه‌ای می‌شود؟ اگر این موضوع برای شما هم سوال شده است این مطلب را تا انتها بخوانید .

برای آشنایی با واژه پیکاپ پاسپورت در ابتدا بهتر است با مفهوم پیکاپ و پاسپورت بصورت جداگانه آشنا شوید .

مفهوم پیکاپ

پیکاپ در واقع برداشتن و تحویل چیزی است که در این جا منظورمان پیکاپ پاسپورت یا ویزا است .

پاسپورت چیست؟

زمانی که قصد سفر به کشور دیگری را دارید، به پاسپورت یا همان گذرنامه احتیاج دارید. گذرنامه یا پاسپورت نوعی شناسنامه بین‌المللی است که هر دولتی برای سفر و اقامت دائم یا موقت اتباع کشور خود در خارج از مرزهایش و کشورهای دیگر صادر می کند.
در واقع مجوز خروج شهروندان از کشور و سندی قابل استناد برای حفظ حق و حقوق و امنیت افراد برای سفر به کشورهای دیگر است. البته برای برخی از کشورها فقط داشتن پاسپورت کفایت نمی کند، بلکه اجازه اقامت از کشور مقصد نیز لازم است. پیکاپ پاسپورت یا پیکاپ ویزا که فرق چندانی نیز با هم ندارند در واقع روندی است که طی می‌شود تا برای پاسپورت شما ویزا صادر شود و به شما اجازه ورود به کشور مقصد داده شود.
زمانی که قصد مسافرت به کشوری را دارید که سفارتخانه آن در ایران وجود ندارد باید به واسطه کشور سوم درخواست ویزا دهید. در اکثر موارد بخاطر صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ی سفر به کشور واسطه ، برای ارائه مدارک ترجیح داده می‌شود تا مدارک به واسطه شخص دیگر که می‌تواند کارگزاری یا آژانس‌های مسافرتی باشد انجام شود تا با توجه به تجربه این شرکت‌ها در زمینه گردشگری این عملیات با هزینه و وقت کمتری به سرانجام برسد. در واقع تحویل ویزا از سفارت خانه از طریق آژانس‌های گردشگری و تحویل به شما پیکاپ پاسپورت نام دارد .

ویزا چیست؟

ویزا یا روادید در واقع همان اجازه اقامت است که حتی برای ورود و عبور از بعضی کشورها هم لازم و ضروری است. برای مهاجرت، کار، گردشگری و … باید ویزای کشورهای دیگر را داشته باشید. این روادید بصورت درخواست از شخص متقاضی ارائه و توسط نمایندگان کشورها و دولت‌ها مستقر در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های کشور مقصد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد .
اعتبار این ویزاها ممکن است برای مدت یک هفته، سه ماه، سه سال یا بالای پنج سال باشد. همچنین بررسی درخواست متقاضی با ارسال مدارک و پرداخت هزینه همراه است. در برخی موارد هم بسته به نوع پاسپورت و اعتبار آن به ویزا احتیاجی نیست. برای مثال با پاسپورت ایران می‌توانید به 37 کشور دنیا بدون ویزا و گذرنامه سفر کنید. این در حالی است که با پاسپورت کشورهای دیگر ممکن است این تعداد بیشتر یا کمتر باشد.
معمولا ویزا بصورت برچسب در یکی از صفحات پاسپورت ضمیمه می شود یا جداگانه بصورت برگه‌ای مجزا به متقاضی ارائه می‌شود. همچنین ویزا انواع مختلفی دارد که برحسب مدارکی که متقاضی به عنوان مسافر ارائه می‌دهد بررسی و صادر می‌شود .

تفاوت پیکاپ پاسپورت با پیکاپ ویزا

در واقع این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند. شما پاسپورت خود را به آژانس‌های مسافرتی و یا کارگزار تحویل می‌دهید و کارگزار آن را به سفارت مورد نظر ارسال کرده و پس از طی مراحلی به شما باز می‌گرداند .

کشورهای که باید برای آنها درخواست پیکاپ پاسپورت داد

کشورهای مختلفی هستند که بنا به دلایل سیاسی سفارت خانه‌های خود در ایران را تعطیل کرده‌اند. به همین دلیل برای درخواست ویزا برای این کشورها باید از طریق سفارت خانه‌های این کشورها در کشورهای واسطه اقدام کرد. کشورهایی از قبیل امریکا، انگلیس و کانادا از جمله کشورهای پربازدیدی هستند که برای درخواست ویزا باید از طریق کشورهای اطراف مانند ترکیه و امارات به عنوان کشور واسطه اقدام کنید .

مراحل درخواست پیکاپ پاسپورت

متقاضی ویزا با ارائه پاسپورت خود و ارائه ایمیل یا نامه‌ای که از سفارت مربوطه برای موافقت با درخواست روادید برای او ارسال شده به کارگزاری یا آژانس مسافرتی که مجوزهای لازم مربوط به پیکاپ پاسپورت را از پلیس مهاجرت ایران داشته باشد، مراجعه می‌کند و کارشناسان مربوط به بخش پیکاپ پاسپورت با بررسی مدارک اقدام به گرفتن فرم وکالت نامه از متقاضی می‌کنند تا برای ادامه کارها نیازی به حضور فیزیکی شخص نباشد.